Taggar

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

36 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

NO - Kunskapshubben

NO - Kunskapshubben  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Här finns filmer som förklarar olika delar av NO-ämnena. Lär dig om fåglar och fågelkvitter, växter, kroppen, titta på fysik- och kemilaborationer i Gösses Science Lab med mera. Filmerna är gjorda av lärare på Årstaskolan i Stockholm. Flash Player behövs på datorn för att titta.
Taggar: fåglar, fysik, fysikexperiment, fysikundervisning, kemi, kemiexperiment, kemiundervisning, kroppen, människokroppen, naturorienterande ämnen-undervisning

Fåglar i Vattenriket

Fåglar i Vattenriket  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Fakta om flera svenska fågelarter. Läs mer om olika gäss, måsfåglar, änder, vadarfåglar, rovfåglar med mera. Du kan även lyssna på hur flera av fåglarna låter. Alla dessa fåglar lever i naturen runt Kristianstad Vattenrike - ett område som passar utmärkt för fågelskådning.
Taggar: andfåglar, fåglar, gäss, rovfåglar

Hornborgasjön

Hornborgasjön  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Välkänt naturreservat i Västergötland, mest känt för sina tusentals häckande tranor. Sjön och dess våtmarker gästas årligen av ett hundratal fågelarter på sin väg söderut och norrut. På sidan finns fakta om sjön och de olika fåglar som finns i naturområdet. Du kan även lyssna på hur flera av fåglarna låter.
Taggar: fågelskydd, fåglar, miljöfrågor, miljövård, naturskydd, ornitologi, våtmarker

Vår Fågelvärld

Vår Fågelvärld  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Nätversion av tidskriften "Vår Fågelvärld" utgiven av Sveriges Ornitologiska Förening, SOF.
Taggar: fåglar, ornitologi, tidskrifter

Spring Alive

Spring Alive  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Finska Webbplatsen har innehåll på Franska Webbplatsen har innehåll på Italienska Webbplatsen har innehåll på Ryska Webbplatsen har innehåll på Spanska Webbplatsen har innehåll på Tyska för 10-15 år

Följ flyttfåglarnas väg genom Europa under våren. Här kan barn och ungdomar i Europa rapportera in sina observationer av de fyra europeiska flyttfåglarna gök, tornseglare, ladusvala och vit stork. På sidan hittar du fakta om de olika fågelarterna och om fågelflyttning. Du kan följa var flyttfåglarna befinner sig genom att se andras observationer under Spring Map. Spring Alive är ett internationellt projekt där flera europeiska länder deltar.
Taggar: fågelskydd, fåglar, ornitologi, våren

Sveriges fåglar - SOF-net

Sveriges fåglar - SOF-net  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Fakta och bilder på svenska fågelarter. Sveriges ornitologiska förening presenterar de 250 fåglar som brukar räknas till Sveriges häckande fågelarter. Intressanta fakta om hur fåglarna bygger bon, om fåglarnas ungar och hur många det finns av olika arter i Sverige.
Taggar: fåglar, ornitologi

Föregående 1 2 3 4 5 6 Nästa