Taggar

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

30 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Biografer i Sverige

Biografer i Sverige  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Sverige hade flest biografer i Europa år 2000 sett till antalet invånare, enligt forskaren Bengt Furberg. På sin webbplats berättar han om många svenska biografer och deras historia: stumfilmsbiografer, funkisbiografer, 50-talsbiografer och multibiografer av modernt snitt. Även om sidorna inte uppdateras är informationen intressant med bilder, länkar och litteraturtips.
Taggar: arkitektur, bio, biografer, film, filmhistoria

Architect Studio 3D

Architect Studio 3D  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Läs om den berömde amerikanske arkitekten Frank Lloyd Wright och om hur arkitekter arbetar. Du kan också prova att själv designa ett hus! Välj DesignstudioLite, kund, plats och börja! Se också ett urval spännande hus. Även tips för lärare.
Taggar: arkitekter, arkitektur, byggnader, design, husbyggnad

Skånska slott - Terra Scaniae

Skånska slott - Terra Scaniae  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 7 år

Fakta om slott, borgar och kloster i Skåne och deras arkitektur och historia. Läs även ordförklaringar till slottens arkitektur. Där kan du tydligt se var de olika slottsdelarna finns och vad de heter. Flash Player behövs på datorn.
Taggar: 1500-talet, Skåne, Sveriges historia, arkitektur, borgar, byggnader, kloster, lokalhistoria, slott

Stockholmskällan

Stockholmskällan  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

På Stockholmskällan finns en mycket stor mängd foton, kartor, konst- och arkivmaterial om Stockholms historia. Elever har rätt att fritt använda materialet i databasen i skolarbeten. Det finns även verktyg som kartsök och zoomfunktion. Du kan även prova en frågesport eller lägga Stockholmspusslet. För lärare finns Lektionsbanken med färdigt undervisningsmaterial för grundskolans senare år och gymnasiet, i ämnena historia, svenska, bild och samhällskunskap, fritt att använda och redigera. Bakom sajten står Stockholms utbildningsförvaltning, Stockholms Stadsarkiv med flera.
Taggar: Stockholm, Stockholms historia, arkitektur, arkiv, bilder, frågesporter, kartor, lokalhistoria

Skånska slott och herresäten

Skånska slott och herresäten  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Skånes slott, deras ägare och slottens och därmed också Skånes historia beskrivs i text och bild. Här finns mycket om personer och släkthistoria. Några av texterna finns på engelska och tyska. En privatperson står bakom webbplatsen.
Taggar: Skåne, arkitektur, byggnader, slott

Glimmingehus

Glimmingehus  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 10 år

Glimmingehus i södra Skåne är Nordens bäst bevarade borg. Här finns information om 1400- och 1500-talet när borgen var ny. Riksantikvarieämbetet informerar också om särskilda program för skolor - ladda ner ett pdf-dokument med länkar, information och boktips.
Taggar: Glimmingehus, Skåne, arkitektur, borgar, medeltiden

Föregående 1 2 3 4 5 Nästa