Välkommen till Länkskafferiet

Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan.

Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan ha nytta av Länkskafferiet.

Nya länkar via RSS

Våra RSS-strömmar
Publicera länktips från oss! Ange källa: "Länkskafferiet" och en länk tillbaka till oss.

69 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Aesop's Fables - Online Collection

Aesop's Fables - Online Collection  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-15 år

Här finns över 600 fabler av Aisopos översatta till engelska. Vissa av fablerna är illustrerade och går även att lyssna på i Real Audio format.
Taggar: berättelser, djursagor, fabler, sagor, skönlitteratur

My Storymaker

My Storymaker  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 7-12 år

Kan ett lejon dela en muffins med en elefant? Ja, varför inte? I denna interaktiva bilderbok, skapas meningar som berättar vad som händer när du leker med olika figurer. Efteråt kan du dela din bok med andra och skriva ut den. Ett bibliotek i USA står bakom sidan. Flash Player behövs på datorn.
Taggar: berättelser, digital storytelling, engelska, kreativt skrivande, läsförståelse, meningar, sagor, spel, språkinlärning

Aesop's fables - Traditional and modern

Aesop's fables - Traditional and modern  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Studenter vid universitetet i Massachusetts har illustrerat Aisopos traditionella fabler och dessutom gjort moderna varianter av dem. En del är animerade, interaktiva och kräver att man har Flash Player på datorn.
Taggar: berättelser, djursagor, fabler, sagor, skönlitteratur

Margits och Hildurs berättelser från förr

Margits och Hildurs berättelser från förr  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Här berättar Margit och Hildur om sin uppväxt under 1900-talets första decennier. En del gamla foton finns också. Hur var det att växa upp i Sverige förr i tiden? Hur såg dagarna ut? Hur var det att gå i skolan? Vad gjorde man på sommaren? Hur firade man jul? Hur var det att leva i Sverige under andra världskriget?
Taggar: 1920-talet, 1930-talet, Sveriges historia, andra världskriget 1939-1945, barnhistoria, kulturarv

Guldhalskragarna - gyllene berättelser

Guldhalskragarna - gyllene berättelser  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska för 13-15 år

Guldhalskragarna från folkvandringstiden är eleganta halssmycken som tillverkades och bars under 400- och 500-talet efter Kristus. De tillhör Sveriges riksklenoder och förvaras i Guldrummet på Historiska museet. Texten är skriven av Kent Andersson.
Taggar: smycken

Magiska skrinet - barnprogram på minoritetsspråken

Magiska skrinet - barnprogram på minoritetsspråken  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Finska för 7-12 år

Lyssna på radioberättelser för barn på finska, jiddisch, romani, samiska och meänkieli (tornedalsfinska). Berättelserna är klassiska sagor och myter från de olika kulturerna. Man kan också lära sig ord av Radioapan som testar de olika språken. Du behöver Windows Media Player eller Real Player i webbläsaren.
Taggar: Sveriges Radio, barnprogram, förskolan, finska, folksagor, jiddisch, minoritetsspråk, myter, radioprogram, romani, sagor, samiska, språkinlärning

Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nästa  

Sök i Länkskafferiet

Sök på fler sätt