Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

Människokroppen : 54 träffar



Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar (Biologi)

Luftvägar och lungor

Luftvägar och lungor  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Luftvägarna, lungorna och andningen beskrivs och förklaras här. Läs om näsan, bihålorna, svalget, struphuvudet, stämbanden, luftstrupen, luftrören och lungorna och deras funktioner. Det finns också länkar till fördjupningar om astma, cystisk fibros, KOL, lunginflammation, snuva och näsblod.
Taggar: anatomi, andningsorgan, astma, koldioxid, kroppen, lungor, människokroppen, obstruktiv lungsjukdom

KOL - Kroniskt obstruktiv lungsjukdom

KOL - Kroniskt obstruktiv lungsjukdom  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Om man drabbas av KOL blir det svårt att ta upp syre i lungorna eftersom luftrören blivit för trånga. KOL drabbar nästan alltid endast rökare och kan vara livshotande. Här kan du läsa mer om sjukdomen och om vad som händer i lungorna och i resten av kroppen.
Taggar: andningsorgan, lungor, obstruktiv lungsjukdom, rökning, sjukdomar, tobak

Interactive Body

Interactive Body  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Samtidigt som du lär dig om kroppen kan du passa på att träna ditt engelska ordförråd om kroppsdelar. Välj organ, muskler, skelett eller nervsystem och manligt eller kvinnligt kön. Sen ska du försöka placera kroppsdelarna rätt i människokroppen. Du kan behöva rotera dem genom att klicka på "Rotate". Flash Player krävs på datorn.
Taggar: anatomi, engelska, kroppen, människokroppen, ordförråd

PAH

PAH  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

PAH är en förkortning av den allvarliga sjukdomen Pulmonell Arteriell Hypertension som drabbar lungorna och är relativt ovanlig. Cirka 200 människor om året insjuknar i Sverige. Här beskrivs sjukdomen, diagnos och behandlingsmetoder. Bakom sidan står PAH-föreningen som är medlem i Riksförbundet Sällsynta Diagnoser.
Taggar: lungor, sjukdomar

Psoriasis - 1177 Vårdguiden

Psoriasis - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Psoriasis är en hudsjukdom som varierar med allt ifrån lindriga besvär till både smärta och stora besvär. På 1177 Vårdguiden finns information om sjukdomen.
Taggar: hudsjukdomar, psoriasis

Hudcancer - Vårdguiden

Hudcancer - Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Malignt melanom, hudcancer, är den snabbast ökande cancerformen i Sverige. Här kan du läsa mer om detta. Inte alla hudförändringar är farliga. Här kan du läsa mer om godartade hudförändringar.
Taggar: cancer, solen, strålning

HPV - Humant papillomvirus

HPV - Humant papillomvirus  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

En del former av humant papillomvirus, HPV, ger handvårtor eller fotvårtor, medan andra former ger vårtor på könsorganen. De svåraste typerna av HPV kan ge upphov till livmoderhalscancer. Idag finns vaccin som kan ge skydd mot några av de allvarligaste typerna av HPV. Socialstyrelsen har föreslagit att alla flickor i åldern 12-13 år ska erbjudas vaccination från år 2010. Läs mer på Vårdguidens webbplats.
Taggar: könssjukdomar, livmoderhalscancer, vaccin, virus

Psoriasisförbundet

Psoriasisförbundet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Psoriasis är en av de vanligaste hudsjukdomarna. Svenska Psoriasisförbundet och ungdomsförbundet Ung med psoriasis ger fakta om sjukdomen.
Taggar: förbund, hudsjukdomar, organisationer, psoriasis, ungdomsförbund

Dyslexi - Vårdguiden

Dyslexi - Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Stockholms läns landsting ger här kort information om dyslexi. Man får bland annat läsa om symtom på dyslexi, råd om vart man kan vända sig med frågor och tips på hjälpmedel och behandling. Läs mer på länkarna i högerspalten.
Taggar: dyslexi, inlärning, läs- och skrivsvårigheter

Epilepsi - 1177 Vårdguiden

Epilepsi - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Överaktivitet av vissa nervceller i hjärnan kan utlösa ett epilepsianfall. Vad epilepsi är förklaras utförligt här. Du kan även se en animation om epilepsi.
Taggar: hjärna

Hjärnan - Anatomisk atlas

Hjärnan - Anatomisk atlas  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Utforska människans hjärna! Här finns en hjärnatlas med en tredimensionell roterbar hjärnmodell och femtio interaktiva bilder. Du kan genomföra en dissektion av hjärnan, studera hur nervcellerna arbetar, ta del av några exempel på slaganfall/stroke med mera. Det finns även ett uppslagsverk med över 4000 relaterade sökord. Internet Explorer och tre insticksprogram behövs, ladda ner dem gratis på sidan.
Taggar: anatomi, celler, hjärna, kroppen, lexikon, människokroppen, ordböcker, ordlistor, sinnen, uppslagsböcker, uppslagsverk

Svenska Parkinsonstiftelsen

Svenska Parkinsonstiftelsen  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Information om Parkinsons sjukdom, bl a historik, symptom och egenvård.

Funktionssimulatorn

Funktionssimulatorn  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Funktionssimulatorn låter dig testa vad en kognitiv funktionsnedsättning kan innebära! Upplev hur det kan vara i skolan eller kollektivtrafiken för någon med en kognitiv funktionsnedsättning som ADHD eller Aspergers syndrom. Du kan också testa hur en person med hörselnedsättning kan uppleva sin klassrumsmiljö.
Taggar: ADHD, Aspergers syndrom, dyslexi, funktionsnedsättning, hörselnedsättning, inlärning, inlärningssvårigheter, skolan

Hitta stilen

Hitta stilen  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Det är inte alltid så lätt att bli vuxen och hitta sin egen livsstil, det är många som har olika åsikter. Här finns både fakta och massor av tester där du kan prova din livsstil, till exempel vad gäller hälsa, sömn, motion, matvanor, problemlösningsförmåga och självkänsla. Ett stort antal organisationer och myndigheter står bakom webbplatsen.
Taggar: frågesporter, friskvård, hälsa, känslor, mat, matvanor, motion, näringslära-mat och dryck, skolmåltider

Se hjärnan - forskning.se

Se hjärnan - forskning.se  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Se hjärnan är ett omfattande läromedel med filmklipp, faktatexter och simulationer om hjärnan och dess funktioner. Lär dig om hur hjärnan påverkas vid sjukdomar och skador, hur hjärnforskning går till och vad som återstår för forskarna att lösa. För att se sidan behöver du Flash. Om du surfar på ipad eller Iphone finns speciella webbläsare (t.ex Puffin) som kan visa flash. Vi rekommenderar dock visning på en dator.
Taggar: anatomi, celler, forskning, hjärna, kroppen, människokroppen, nervsystemet, sinnen, sjukdomar

Jove - Journal of Visualized Experiments

Jove - Journal of Visualized Experiments  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 15 år

Jove är en naturvetenskaplig forskningstidskrift som använder sig av videoformatet. Forskare publicerar här filmer som visar och förklarar deras senaste forskning inom klinisk medicin, immunologi och infektioner, neurovetenskap och bioteknik. Sajten är ett initiativ för att skapa transparens och underlätta för dem som inte vill läsa långa vetenskapliga texter. Samtliga artiklar kan överblickas i sajtens artikelindex.
Taggar: biologi, bioteknik, experiment, forskare, forskning, immunologi, människokroppen, medicin, naturvetenskap, tidskrifter, vetenskap

Sömn

Sömn  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

En introduktion till ämnet sömn, speciellt för ungdomar. Här kan du lära dig mer om sömnbehov, dygnsrytm, sömnstadier och olika sömnproblem samt få tips på hur du kan sova bättre.
Taggar: sömn

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 13-15 år

Rikstäckande organisation som arbetar för att personer med förvärvade hjärnskador ska ha rätt till optimal rehabilitering och möjlighet att leva ett så innehållsrikt, självständigt och aktivt liv som möjligt.
Taggar: funktionsnedsättning, hjärna, rehabilitering

Neuronätet

Neuronätet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Neuronätet behandlar olika former av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Här får vi information om bl.a. ADHD, Tourettes syndrom, ADHD OCH DCD (tidigare DAMP) och Aspergers syndrom.
Taggar: ADHD, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom, hjärna, nervsystemet, neurologi

The Split Brain Experiments

The Split Brain Experiments  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Vår hjärna består av två halvor, dessa är förbundna med varandra genom ett mycket stort antal nervfibrer. Därför får hjärhalvorna kontinuerligt information om vad som händer i den andra halvan. Vad händer om denna förbindelse bryts? Till stor del finns svaret i detta spel som ingår i Nobelstiftelsens serie av lärorika och underhållande spel för ungdomar. Flash Player behövs på datorn.
Taggar: hjärna, nervsystemet, neurologi, spel

Web4Health

Web4Health  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Finska Webbplatsen har innehåll på Italienska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 13 år

Här svarar en grupp experter utsedda av EU-kommissionen på hundratals frågor om mental hälsa, psykologi och psykoterapi, samlevnad och relationer. Läs exempelvis om sömnproblem, depression, övervikt, ätstörningar, anorexia nervosa, fobier, ålderdomen och mycket mycket mer.
Taggar: övervikt, ADHD, anorexia nervosa, drogmissbruk, hälsa, känslor, läkemedel, missbruk, psykiatri, psykologi, sömn, sexualitet, stress

Riksförbundet Attention

Riksförbundet Attention  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

En intresseorganisation för alla med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det kan vara ADHD, Tourettes syndrom, Aspergers syndrom, tvångssyndrom eller språk- och talstörningar. Dessa funktionsnedsättningar är medfödda. Under rubriken Vad är NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) finns utförlig information. För barn och unga finns Attention Ung.
Taggar: ADHD, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom, funktionsnedsättning, inlärningssvårigheter

Uppdrag kroppen - UR Play

Uppdrag kroppen - UR Play  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Följ med Nora, Eli och Pella när de undersöker hur olika delar i kroppen fungerar. Du får också möta en doktor som bland annat förklarar hicka och förstoppning.
Taggar: anatomi, hälsa, kroppen, människokroppen

3D Brain

3D Brain  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Se den mänskliga hjärnan i 3D! Du kan vända och vrida på den, zooma in och ut och klicka på de olika delarna för att få veta mer om dem. Det går också att lägga till anteckningar.
Taggar: anatomi, hjärna, kroppen

Kroppen - 1177 Vårdguiden

Kroppen - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Här kan du utforska en anatomisk atlas som visar kroppens alla olika organ och beståndsdelar.
Taggar: allmänmedicin, anatomi, hälsa, kroppen, människokroppen

Human Anatomy On-line

Human Anatomy On-line  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 15 år

Mycket bra genomgång av människokroppen. Programmet Java krävs för att man ska kunna se de över hundra, i vissa fall rörliga, bilderna. De många facktermerna gör att texterna lämpar sig bäst på gymnasienivå.
Taggar: anatomi, kroppen, människokroppen

Kidshealth

Kidshealth  Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Spanska för 10-15 år

Texter och filmer för barn och unga på engelska och spanska om mat, hälsa, kroppen och känslor. Du kan även lyssna på texterna med talsyntes.
Taggar: allmänmedicin, engelska, friskvård, hälsa, hörförståelse, känslor, kroppen, människokroppen, mat, näringslära-mat och dryck, recept, spanska

Hjärta mjölk

Hjärta mjölk  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

LRF Mjölk och svenska mjölkbönder berättar om mjölk och mjölkprodukter.
Taggar: hälsa, livsmedel, mat, mejerier, mejeriprodukter, mjölk, mjölkproduktion, näringslära-mat och dryck

Graviditet - 1177 Vårdguiden

Graviditet - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Här kan du lära dig mer om vad som händer under graviditeten. Läs också om förlossningen och olika sätt att föda barn.
Taggar: befruktning, embryo, embryologi, förlossningar, foster, graviditet, könsorgan

Befruktning - 1177 Vårdguiden

Befruktning - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Här kan du lära dig om vad som händer i kvinnans kropp vid befruktningen, hur graviditetstest fungerar och vad missfall är.
Taggar: befruktning, embryologi, graviditet, sexualkunskap

Nobelpriset i fysiologi eller medicin 2010

Nobelpriset i fysiologi eller medicin 2010  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Nobelpriset i fysiologi eller medicin tilldelades 2010 den brittiske läkaren och forskaren Robert Edwards. Han fick priset för sin framgångsrika utveckling av mänsklig befuktning utanför kvinnans livmoder, så kallad in vitro-fertilisering - IVF.
Taggar: forskare, fysiologi, graviditet, medicin, nobelpris, nobelpristagare, vetenskapsmän

Youmo.se

Youmo.se  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Webbplatsen riktar sig till unga nyanlända. Här finns information om sex, hälsa, relationer och jämställdhet på sex olika språk: svenska, engelska, tigrinska, somaliska, arabiska och dari.
Taggar: ångest, alkohol, depression, hedersrelaterat våld, kroppen , sexualitet, sexuella övergrepp, tobak, våld

Sexuell hälsa - 1177 Vårdguiden

Sexuell hälsa - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Information inom ämnet sex och samlevnad, samt även om könsjukdomar och preventivmetoder. Läs om puberteten och tonåren och kroppens utveckling. Du kan även läsa frågor och svar om sexuell hälsa.
Taggar: könsorgan, könssjukdomar, preventivmedel, relationer, samlevnad, sexualitet, sexualkunskap, sexuella övergrepp

Salmonella - 1177 Vårdguiden

Salmonella - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Salmonella är en bakterie som sprids från djur till människor via livsmedel och leder till allvarliga infektioner i magen och tarmarna. Illamående, kräkningar och diarrè är typiska symptom. Läs mer om diagnos, behandling, sjukdomsorsaker, smitta, med mera.
Taggar: bakterier, infektionssjukdomar, livsmedelshygien, sjukdomar

Matspjälkning - Digestion

Matspjälkning - Digestion  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Här kan du med hjälp av en flashanimation lära dig om hur matsmältningen går till. Följ matens vägen genom munnen, svalget, magsäcken och tarmarna och se hur näringen tas upp i blodet. För kontakt med animationens skapare klicka här.
Taggar: kroppen, människokroppen, mat

Svenska Celiakiförbundet

Svenska Celiakiförbundet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Celiaki innebär att man är intolerant (överkänslig) mot gluten som är ett äggviteämne i de fyra sädesslagen vete, råg, korn och havre. Här finns information om celiaki och andra allergier, som intolerans mot laktos (mjölksocker), komjölk eller sojaprotein. Även recept på bröd och maträtter utan gluten, mjölk eller sojaprotein.
Taggar: allergi, allergiker, allergiska sjukdomar, förbund, glutenintolerans, laktosintolerans, organisationer

Laktosintolerans

Laktosintolerans  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

1177 Vårdguiden ger dig fakta och råd om laktosintolerans. Vad händer i kroppen? Läs om symptom och diagnos samt vård och behandling.
Taggar: allergi, allergiker, allergiska sjukdomar, laktosintolerans

Whiplash (pisksnärtskada) - 1177 Vårdguiden

Whiplash (pisksnärtskada) - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Whiplash eller pisksnärtskada är en stukning av nacken som i värsta fall kan ge livslångt lidande. Denna skada är vanligt förekommande vid trafikolyckor. 1177 Vårdguiden ger beskrivningar av symtom och behandling.

Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Begreppet reumatism omfattar ett 80-tal sjukdomstillstånd i rörelseorganen. De reumatiska sjukdomarna drabbar på olika sätt leder, rygg, senor, bindväv, muskler och skelett. Reumatikerförbundet informerar här om de vanligaste formerna av reumatism och om sin verksamhet. Du hittar beskrivningar på en stor mängd reumatiska sjukdomar under Diagnoser.
Taggar: förbund, organisationer, reumatiska sjukdomar, reumatism, sjukdomar

Unga reumatiker

Unga reumatiker  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 13-15 år

Riksorganisationen Unga reumatiker informerar om föreningens verksamhet, reumatism och barnreumatism.
Taggar: förbund, organisationer, reumatiska sjukdomar, reumatism, sjukdomar, tidningar, tidskrifter

Fibromyalgi - 1177 Vårdguiden

Fibromyalgi - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Läs om sjukdomen fibromyalgi, som bland annat innebär långvarig smärta eller värk i musklerna på flera ställen i kroppen.

Marfans syndrom

Marfans syndrom  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 10 år

Marfans syndrom är en ärftlig bindvävssjukdom. Den förekommer idag hos ca 800 svenskar. På Svenska marfansföreningens webbplats finns utförlig information om sjukdomen, samt lite information om andra sjukdomar som angriper bindväven.
Taggar: sjukdomar

Riksföreningen Sjögrens syndrom

Riksföreningen Sjögrens syndrom  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Sjögrens syndrom är en sjukdom som främst drabbar kvinnor. De vanligaste symtomen är torra ögon, torrhet i näsa, mun och svalg, samt led och muskelsmärtor. På denna sida informerar Riksföreningen Sjögrens syndrom om sjukdomen och de få behandlingsmetoder som idag visat sig verksamma.
Taggar: föreningar, organisationer, reumatiska sjukdomar, sjukdomar

Bloddialys - 1177 Vårdguiden

Bloddialys - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

När njurarna av någon anledning inte längre fungerar, till exempel vid olika njursjukdomar, uppstår ett livshotande tillstånd i kroppen. Om man drabbas av det är räddningen dialys, en form av rening av blodet på mekanisk väg. På Vårdguidens webbplats finns detta beskrivet.
Taggar: sjukvård

Tandvård

Tandvård från 7 år

Lär dig mer om tänder, tandsjukdomar och tandvårdsbehandlingar. Läs till exempel om flourbehandling och karies, hur man lagar hål i tänderna, tandställning och tandreglering samt rotfyllning och tandblekning.
Taggar: lexikon, ordböcker, ordlistor, patientinformation, tänder, tandläkarbesök, tandläkare, tandsjukdomar, tandvård

Paradontit - Tandlossning

Paradontit - Tandlossning  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Om ditt tandkött börjar blöda när du borstar tänderna kan det bero på att du har fått tandköttsinflammation (gingivit), och har du otur kanske du är på väg att utveckla tandlossning (parodontit). I så fall är det hög tid att börja behandla denna vanliga folksjukdom. Här på Vårdguidens webbplats ges information om sjukdomen parodontit och hur man själv kan förebygga den, med hjälp av bland annat tandborstning och tandtråd. Länkar i högerspalten leder till mer information.
Taggar: tänder, tandläkarbesök, tandläkare, tandsjukdomar, tandvård

Barnavdelningen

Barnavdelningen  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Spanska upp till 9 år

Här finns tecknade barnfilmer med djur som berättar om att besöka sjukhuset och tandläkaren. Följ till exempel Billy Bläckfisk som ska få medicin med en spruta, eller Gabriel Groda hos tandläkaren. Flash Player behövs på datorn. Lärare och föräldrar kan även skriva ut berättelserna i sagoboksform i pdf-format vid varje saga.
Taggar: förskolan, medicin, sagor, sjukvård, spel, tandläkarbesök

Ögats anatomi

Ögats anatomi  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Ögat kan liknas vid en kamera. Båda fångar in ljuset och omvandlar det till en bild som vi kan tyda. Med en lins fokuserar båda det inkommande ljuset. När kameran använder sig av en film så projicerar ögat bilden på näthinnan. För att lära dig mer om ögats olika delar kan du klicka dig igenom den här animeringen.
Taggar: anatomi, kroppen, människokroppen

B-EYE: See the world through the eyes of a honey bee

B-EYE: See the world through the eyes of a honey bee  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Hur ser världen ut genom ögonen på ett honungsbi? Här kan du se hur en bild som människan ser den - och sedan hur ett honungsbi troligen ser samma bild. Bin ser olika mönster. Här hittar du fler bildexempel. Bilderna som visar perceptionen hos ett bi bygger på de beräkningar som webbsidans upphovsman Andy Giger gjort. Läs mer om projektet här.
Taggar: ögon, bin, optik, sinnen, synen

Färgblindhet - 1177 Vårdguiden

Färgblindhet - 1177 Vårdguiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 13-15 år

Färger uppfattas olika av oss människor. En del uppfattar färger mycket starkt medan andra inte alls har denna förmåga. Har man avvikande färgseende kallas detta för färgblindhet. På denna webbsida förklaras fenomenet.
Taggar: ögon, synen

Sveriges Dövas Riksförbund - SDR

Sveriges Dövas Riksförbund - SDR  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Lär dig mer om döva och dövas historia, teckenspråket och handalfabetet. Se även svar på vanliga frågor. SDR är ett partipolitiskt och religiöst obundet förbund med uppgift att tillvarata dövas sociala, ekonomiska, språkliga och kulturella intressen.
Taggar: förbund, hörselnedsättning, organisationer

Artister och musiker mot tinnitus - AMMOT

Artister och musiker mot tinnitus - AMMOT  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

1,5 miljoner människor i Sverige har tinnitus, dvs. missljud i öronen. AMMOT är en ideell förening som arbetar med frågor angående tinnitus och musiklyssning.
Taggar: öron, föreningar, hörsel, musiker, organisationer, tinnitus

Stamningsförbundet

Stamningsförbundet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Ungefär 1% av alla vuxna och 4% av alla barn i Sverige lider av funktionsnedsättningen stamning. Information om stamning och vart man kan vända sig för att få stöd finns på denna sida.
Taggar: funktionsnedsättning, specialundervisning, stamning, talsvårigheter

Stamning och allt däromkring

Stamning och allt däromkring  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Information om stamning och skriven av Anita Blom, en person som själv stammar. På denna sida försöker Anita att kortfattat beskriva stamning och ge tips till dig som stammar eller till dig som vill underlätta för en person som stammar.
Taggar: specialundervisning, stamning, talsvårigheter