Välkommen till Länkskafferiet

Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan.

Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan ha nytta av Länkskafferiet.

Nya länkar via RSS

Våra RSS-strömmar
Publicera länktips från oss! Ange källa: "Länkskafferiet" och en länk tillbaka till oss.

4 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Vasas historia

Vasas historia  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 13-15 år

Läs om regalskeppet Vasa, dess bärgning, varför det sjönk, livet ombord och skulpturerna. Det finns även extra material för skolor. Det här är Vasamuseets egen information.
Taggar: Vasa (fartyg), marinarkeologi, skeppsvrak, undervattensarkeologi, vrak

Titanic Norden

Titanic Norden  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Danska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Norska från 10 år

Varför byggdes Titanic? Varför sjönk Titanic? Vems var skulden och kunde katastrofen ha undvikits? Hur påverkades Norden? Vad hände efter Titanic-katastrofen? De frågorna försöker upphovsmannen till den här webbplatsen besvara. Här hittar du inte bara fakta om Titanic utan även om andra stora skepp som havererat - till exempel Estonia, Vasa, Andrea Doria, Britannic, Olympic, Lusitania med flera. Detta är ett elevarbete som byggts vidare till en webbplats.
Taggar: Titanic, fartyg, haverier

Svenska Ostindiska Companiet

Svenska Ostindiska Companiet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Om Svenska Ostindiska Companiet och Ostindiefararen Götheborg, som sjönk 1745. I Göteborg byggdes en kopia av Ostindiefararen Götheborg samma hantverk som på 1700-talet. Fartyget sjösattes 2003.
Taggar: Göteborg, Ostindiska kompaniet, fartyg, handelshistoria, rederier, sjöfart, skeppsbyggeri

Sverige under 1700-talet

Sverige under 1700-talet  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Perioden efter Karl XII:s död kallas frihetstiden och den varar fram till Gustav III:s statskupp 1772. Den här webbsidan berättar om den politiska och parlamentariska situationen i Sverige under 1700-talet. Klicka på knapparna till vänster så får du fram mer text. En komvuxlärare från Gotland har producerat texterna.
Taggar: 1700-talet, Gustav III, Sveriges historia, frihetstiden 1718-1772

 

Sök i Länkskafferiet

Sök på fler sätt