Välkommen till Länkskafferiet

Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan.

Länkskafferiets målgrupper är elever, lärare, pedagoger och bibliotekarier. Även föräldrar kan ha nytta av Länkskafferiet.

Nya länkar via RSS

Våra RSS-strömmar
Publicera länktips från oss! Ange källa: "Länkskafferiet" och en länk tillbaka till oss.

3 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Polen

Polen  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Polen är ett av våra grannländer och är med i EU. Landet presenteras här ganska ingående. Du kan bland annat läsa om geografi, befolkning, historia och turism. Bakom webbplatsen står ett företag som vill presentera Polen, men informationen kan vara till nytta även i skolarbetet.
Taggar: Polen, Polens geografi, Polens historia

Sverige Finland: Vägskäl 1809

Sverige Finland: Vägskäl 1809  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

2009 var det 200 år sedan Sverige och Finland skildes åt, men som två nordiska grannländer har vi fortfarande mycket gemensamt. På den här innehållsrika sidan från Sveriges Radio kan du lyssna på intervjuer och läsa om Finland. Du kan också testa dina kunskaper om Sverige och Finland i en frågesport.
Taggar: Finland, Finlands historia, Regeringsformen 1809, Sveriges historia, frågesporter

Västsahara

Västsahara  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 13-15 år

Västsahara är för många ett okänt land eller område i Nordafrika. På webbplatsen kan du lära dig mer om landets geografi, historia och politiska situation.
Taggar: Västsahara

 

Sök i Länkskafferiet

Sök på fler sätt