Taggar

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

3 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Svenska Ångestsyndromsällskapet

Svenska Ångestsyndromsällskapet  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Svenska Ångestsyndromsällskapet presenterar här sin verksamhet. De ger även information om ångest i olika former. Läs till exempel om agorafobi (torgskräck), panikångest, tvångstankar, PTSD och social fobi. Du kan också läsa om olika typer av behandlingar mot ångest.
Taggar: ångest, agorafobi, paniksyndrom, terapimetoder

Kognitiv Beteendeterapi - KBT

Kognitiv Beteendeterapi - KBT  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Kognitiv beteendeterapi är en form av psykoterapi som grundar sig på forskning och teoribildning inom inlärningspsykologi, kognitionspsykologi och socialpsykologi. Föreningen för Kognitiv Beteendeterapi informerar här om vad kognitiv beteendeterapi är och hur förespråkarna för denna teori anser att man skall behandla olika typer av pyskiska problem och psykiska sjukdomar.
Taggar: ångest, agorafobi, paniksyndrom, terapimetoder

Web4Health

Web4Health  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Finska Webbplatsen har innehåll på Italienska Webbplatsen har innehåll på Tyska från 13 år

Här svarar en grupp experter utsedda av EU-kommissionen på över 900 frågor om mental hälsa, psykologi och psykoterapi, samlevnad och relationer. Läs exempelvis om sömnproblem, depression, övervikt, ätstörningar, anorexia nervosa, fobier, ålderdomen och mycket mycket mer.
Taggar: övervikt, ADHD, anorexia nervosa, drogmissbruk, hälsa, känslor, läkemedel, missbruk, psykiatri, psykologi, sömn, sexualitet, stress, terapimetoder