Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

9 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Allt om Asien

Allt om Asien  Webbplatsen har innehåll på Danska från 13 år

På denna välgjorda danska webbplats om Asien och länder i Asien kan du hitta fakta om länderna och skrivna betraktelser av de olika länderna. Dessutom kan du söka bland olika teman så som barnarbete, människohandel och festivaler.
Taggar: Afghanistan, Asien, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Burma, Filippinerna, Indien, Indonesien, Japan, Kambodja, Kina, Laos, Malaysia, Nepal, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tibet, Vietnam

Games - Kids Web Japan

Games - Kids Web Japan  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-15 år

På Kids Web Japan kan du spela olika spel om Japan och japansk kultur. Du kan lägga ett geografiskt pussel över Japan, "hitta felaktigheter" i det japanska vardagslivet, lära dig om japanska gester, högtider, med mera. På webbplatsen kan du även ta del av japansk kultur virtuellt om kimono, judo, sumobrottning med mera. Det finns också frågesport om Japan. Shockwave Player behövs på datorn.
Taggar: Japan, frågesporter, kultur, spel

Japanfakta.se

Japanfakta.se  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Här kan du hitta information om Japan. Japans största städer och de olika öarna presenteras. Du kan även läsa artiklar om Japans språk, ekonomi och klimat. Du hittar också videoklipp och en karta.
Taggar: Japan

Kids Web Japan

Kids Web Japan  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-15 år

Här hittar du det mesta om Japan. Läs till exempel korta fakta om Japan. Läs även om vad många japanska ungdomar gör i skolan och på fritiden. Du kan även läsa om Japans statsskick och politik, ekonomi, export och import. Det finns även lärorika spel och aktiviteter. Spelen kräver Flash Player och Shockwave Player i webbläsaren.
Taggar: Japan

Shintoismen

Shintoismen  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Shintoismen, eller shinto, är en religion som genomsyrar hela det japanska samhället. Människor och vardagsliv präglas starkt av landets religion. Här får du en kort men informativ inblick i shintoismen. Sidan är gjord av en gymnasielärare.
Taggar: Japan

Guide to Japan

Guide to Japan  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Webbplatsen innehåller mycket information om både det moderna och det traditionella Japan. Här hittar du bland annat information om stora jordbävningar i Japan, japansk historia, religion, vett och etikett i Japan, japansk mat samt hur det är att leva i dagens Japan.
Taggar: Japan, Japans geografi, Japans historia

Föregående 1 2 Nästa