Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

9 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Guide to Japan

Guide to Japan  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Webbplatsen innehåller mycket information om både det moderna och det traditionella Japan. Här hittar du bland annat information om stora jordbävningar i Japan, japansk historia, religion, vett och etikett i Japan, japansk mat samt hur det är att leva i dagens Japan.
Taggar: Japan, Japans geografi, Japans historia

Japan Atlas

Japan Atlas  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Japan har många intressanta och spännande platser att visa upp. Är du intresserad av Japan så kan du ha användning av denna webbplatsen. Här finns olika bildspel som också innehåller kort fakta och länktips. Du hittar de olika bildspelen under "Slide show". Klicka på det du är intresserad av och det öppnas i ett nytt fönster för att sedan spelas upp automatiskt.
Taggar: Japan, Japans geografi

Be a Demographer

Be a Demographer  Webbplatsen har innehåll på Engelska från 13 år

Demografi betyder "befolkningslära". En demograf tittar på data om länders befolkning och drar olika slutsatser. Här kan du prova att vara demograf! Ta del av statistisk om befolkningen i Indien, Japan, Kenya och USA, från 1950-talet och framåt. Bakom webbplatsen står det amerikanska TV-bolaget Nova. Flash Player behövs på datorn.
Taggar: Indien, Japan, Kenya, USA, befolkningsstatistik, befolkningsvetenskap, demografi

Japan Fact Sheet - Web Japan

Japan Fact Sheet - Web Japan  Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Franska Webbplatsen har innehåll på Spanska från 13 år

En sida med mycket information om Japan presenterad i ett antal faktablad (Pdf-filer). Här kan du bland annat läsa om Japans geografi, religion, statsskick, utbildning, klimat, handel, naturtillgångar, sjukvård, kultur, teceremonier, kabukiteater, musik, mode, ungdomskultur och sport, som till exempel sumobrottning och olympiska spelen.
Taggar: Japan, Japans geografi, Japans historia

Allt om Asien

Allt om Asien  Webbplatsen har innehåll på Danska från 13 år

På denna välgjorda danska webbplats om Asien och länder i Asien kan du hitta fakta om länderna och skrivna betraktelser av de olika länderna. Dessutom kan du söka bland olika teman så som barnarbete, människohandel och festivaler.
Taggar: Afghanistan, Asien, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Burma, Filippinerna, Indien, Indonesien, Japan, Kambodja, Kina, Laos, Malaysia, Nepal, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tibet, Vietnam

Japanfakta.se

Japanfakta.se  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Här kan du hitta information om Japan. Japans största städer och de olika öarna presenteras. Du kan även läsa artiklar om Japans språk, ekonomi och klimat. Du hittar också videoklipp och en karta.
Taggar: Japan

Föregående 1 2 Nästa