Länkar för förskolan!

Letar du efter bra länkar för förskolan? Här finns över 50 stycken.

Länkskafferiet på Facebook!
Nya länktips varje vecka.

Appar för skolan

Letar du tips på bra appar för skolan? Besök gärna i vår bokmärkesgrupp på Diigo "Appar för skolan/förskolan"

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Musik: 7 träffarSortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar (Musik)

Anders gitarrkurs

Anders gitarrkurs  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

En kurs i hur man spelar gitarr, steg för steg. Hur stämmer du en gitarr? Vad är stämtoner? Hur ackompanjerar du en sång? Hur byter du tonart? Det lär du dig här via rubrikerna i vänstermenyn. Du kan också registrera dig på sidan så får du gå en distanskurs gratis i åtta veckor.

Learn about instruments

Learn about instruments  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Här beskrivs musikinstrument på ganska enkel engelska. Det är stråkinstrument, blåsinstrument och slagverk. Om du klickar på de olika instrumenten får du höra hur de låter. QuickTime behövs på din dator för att lyssna. Webbplatsen är skapad av en privatperson.

Lilla Melodifestivalen

Lilla Melodifestivalen  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Lilla Melodifestivalen är nedlagd men på den här sajten kan du skapa musik inom kategorierna rap, rock, pop och dance. Flash Player behövs på datorn.

Pysselsida

Pysselsida  Webbplatsen har innehåll på Svenska upp till 9 år

Klicka på Pysselsida uppe i högra hörnet! Där finns musikspel, korsord, ljudmemory och musikpussel. Lär dig göra egna musikinstrument, placera instrumenten rätt i orkestern, med mera. Malmö Symfoniorkester står bakom sidan. Shockwave Player behövs i webbläsaren.

SFS KIDS

SFS KIDS  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Ha roligt och lär dig om musik! Lyssna till de olika instrumenten i en orkester, experimentera med tempo och rytm i The Music Lab, med mera. Du behöver ha Flash Player på din dator.

DSO Kids

DSO Kids  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Här kan du spela spel om musikhistoria, klassisk musik och om noter. Du kan också lyssna på olika instrument och skalor, läsa om och lyssna på klassiska kompositörer och få goda råd inför din egen musikträning. Du kan också prova att tillverka några egna enkla instrument. Flash Player behövs på datorn.

Melodifestivalen

Melodifestivalen  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Här får du information om årets bidrag och artister i Melodifestivalen. Du kan även läsa fakta om alla vinnande bidrag genom tiderna, alla programledare och alla placeringar i europafinalen. Flash Player behövs i webbläsaren.