Länkar för förskolan!

Letar du efter bra länkar för förskolan? Här finns över 50 stycken.

Länkskafferiet på Facebook!
Nya länktips varje vecka.

Appar för skolan

Letar du tips på bra appar för skolan? Besök gärna i vår bokmärkesgrupp på Diigo "Appar för skolan/förskolan"

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Historia: 30 träffar



Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar (Världen och samhället (SO))

Faraonernas Egypten - Unga Fakta

Faraonernas Egypten - Unga Fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Webbsidor om det forntida Egypten. Lär dig om de olika tidsperioderna och om mumierna, pyramiderna, hieroglyfer, papyrusrullar, Rosettastenen och om viktiga personer som Chepos, Tutankhamon, Nefertiti och Ramses II. Läs också om forntida Egyptens konst, kultur, språk, religion, teknik och vetenskap.

Early British Kingdoms

Early British Kingdoms  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Här berättas om Englands och Skottlands tidiga historia. Flera kapitel handlar om kung Artur och Arturlegenden. Berättelsen börjar när romarna lämnade Britannia. Engelskan är inte så svår. Längst ner på sidan finns aktivitetsblad och teckningar som kan passa att skriva ut.

Kändisar ur klassikerna - Unga fakta

Kändisar ur klassikerna - Unga fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 7-12 år

Här hittar du information om karaktärer från kända klassiska böcker, till exempel Alice från boken Alice i underlandet. Du kan ladda ner varje samlarbild som Pdf-fil och skriva ut den. Varför inte skapa ditt eget album med samlarbilder?

Indianernas historia - Unga Fakta

Indianernas historia - Unga Fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

En rolig och ganska lättläst webbsida om indianer och deras historia. Du får bekanta dig med berömda indianer och indianstammar. Blir du lockad att lära dig mer finns boktips, filmtips och länkar.

Spår i landskapet

Spår i landskapet  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Om man reser runt i vårt land ser man spår i landskapet från forna tider - hällristningar, fornborgar, gravfält, galjbackar, milstenar och annat. Här kan du få veta mer om dessa spår, främst i regionen kring Västra Götaland. Flash Player behövs i webbläsaren.

Bayeux Tapestry

Bayeux Tapestry  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Här kan du lära dig om Bayeux-tapeten, en broderad bildväv från medeltiden. På denna väv finns 13 scener som visar den normandiska erövringen av England - slaget vid Hastings 1066. Skapa också dina egna berättelser och bilder i en interaktiv workshop. En kopia av Bayeux-tapeten finns på museet i Reading i England som står bakom denna webbplats. Flash Player behövs i webbläsaren.

Runskolan

Runskolan  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

En runskola för juniorer med frågor och svar om runor. Du får veta hur man tyder runskrift och en hel del annat om runskrift och runstenar.

Barnwebb - Världskulturmuseerna

Barnwebb - Världskulturmuseerna  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 7-12 år

Följ med råttan Mimus på äventyr och lär dig om det gamla Egypten, Nordamerikas indianer, Japan och Kina. Titta på filmer och läs om hur de levde på den tiden. Du hittar också pyssel, spel och information om Världskulturmuseerna.

Thorkel and the trading voyage

Thorkel and the trading voyage  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 7-12 år

I det här spelet ska du hjälpa vikingapojken Thorkel att skaffa presenter till kapten Olaf Rödskäggs familj. Om du lyckas får Thorkel följa med vikingaskeppet hem till Norge. I spelet kan du se en vikingaby och föremål som fanns på vikingatiden. BBC står bakom spelet.

America by Air

America by Air  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Små spel och aktiviteter, texter och bilder om USA:s flygfart idag och flyghistoria under hela 1900-talet. Du behöver Flash Player på datorn.

Kids' stop

Kids' stop  Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Franska för 10-12 år

En webbplats om den kanadensiska ursprungsbefolkningen. Här hittar du information om de kanadensiska indianerna från Columbus tid fram till våra dagar. Läs även om hur de lever nu, om de 50 olika språk som talas, kända personer, sporter, boktips och länkar med mera. Här finns även spel och klassrumsmaterial. Departementet för indianfrågor i Kanada (INAC) står bakom sidan.

Margits och Hildurs berättelser från förr

Margits och Hildurs berättelser från förr  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Här berättar Margit och Hildur om sin uppväxt under 1900-talets första decennier. En del gamla foton finns också. Hur var det att växa upp i Sverige förr i tiden? Hur såg dagarna ut? Hur var det att gå i skolan? Vad gjorde man på sommaren? Hur firade man jul? Hur var det att leva i Sverige under andra världskriget?

Kids' castle

Kids' castle  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Hur såg ett engelskt slott ut på 1400-talet och hur levde man där? Klicka på olika ställen på bilden så får du se hur det såg ut inuti köket eller i fängelsehålan. Teckningar och texter är baserade på hur det såg ut på Nottingham Castle 1480.

OLogy - The Science Website for Kids

OLogy - The Science Website for Kids  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 7-12 år

Titta in på American Museum of Natural History. Här kan du lära dig mer om naturvetenskap och olika mänskliga kulturer. Spela spel, se filmer och få tips på pyssel!

Walk through time

Walk through time  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Här finns roliga spel där du kan testa dina historiska kunskaper. I spelet Odd-One-Out skall du kasta in de föremål som inte hör hemma från en viss tidsepok i en tidstunnel. I spelet What came first skall du placera bilder i rätt kronologisk ordning. Här finns också en interaktiv tidslinje över brittisk historia, och barns intervjuer med gamla människor. Flash Player behövs på datorn på vissa delar av webbplatsen.

Pelles EU-koll

Pelles EU-koll  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

I Pelles EU-koll kan du besöka Pelles rum och hitta filmer, spel och texter om hur EU fungerar i vardagen och historik om hur EU bildades. Du hittar information EU:s medlemsländer, Europaparlamentet, euron, miljö, lagar, att resa inom EU och om fredsarbetet. Flash Player behövs på datorn.

EU-tidsmaskin 1979-2014

EU-tidsmaskin 1979-2014  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Här kan du titta in i två olika vardagsrum från 1979 och från 2014. Om du klickar på de olika föremålen kan du läsa korta texter om EU:s politik då och nu. Flash Player behövs på datorn.

Vikings

Vikings  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Vilka var vikingarna och hur levde de? I det här engelskspråkiga materialet från BBC kan du lära dig massor om vikingarna. Samtidigt tränar du din engelska. Det finns också filmklipp och material för lärare.

DSO Kids

DSO Kids  Webbplatsen har innehåll på Engelska Webbplatsen har innehåll på Spanska för 10-12 år

Hitta information om olika instrument, skalor och orkesterplaceringar. Läs om och lyssna på klassiska kompositörer. Du kan också spela spel och testa att tillverka några egna enkla instrument. Bakom sidan står Dallas Symphony Orchestra.

Roman Empire

Roman Empire  Webbplatsen har innehåll på Engelska för 10-12 år

Läs om romarriket och staden Roms historia.Läs om hur romarna levde, hur deras familjer såg ut, om deras religion och deras arméer, med mera.

Riddarnas historia - Unga Fakta

Riddarnas historia - Unga Fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Här berättas om riddarnas historia på ett lättläst sätt, med fina bilder till. Läs om riddarnas liv och riddarborgen, vapen, märken på vapensköldarna (heraldik) med mera. Du får också lära dig lite om normanderna, det första korståget och riddarna Richard Lejonhjärta, Jeanne d'Arc, Kung Arthur och riddarna kring runda bordet.

Spel - Unga Fakta

Spel - Unga Fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 7-12 år

Här finns några datorspel om vikingar, runor, dinosaurier och huvudräkning. Det finns också pussel att lägga och gamla hederliga tärningsspel att skriva ut. Du behöver ha Flash Player installerat på datorn för att spela.

Harald Strumpläst - spel om vikingatiden

Harald Strumpläst - spel om vikingatiden  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Hos Harald Strumpläst som är viking hittar du några lätta och roliga spel om vikingatiden. Flash Player behövs på datorn.

Vestro Gothia

Vestro Gothia  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Här kan du genom lekar och spel lära dig mer om Västra Götalands natur och historia. Leta bilder, saker eller böcker. Ställ en fråga eller tyck till! Regionbibliotek Västra Götaland, Regionarkivet, Landsarkivet, Västarvet och Innovatum Science Center står bakom webbplatsen. Flash Player behövs på datorn.

Ung ekonomi - Unga Fakta

Ung ekonomi - Unga Fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Innan det fanns pengar bytte människor saker med varandra, det kallades byteshandel. Här kan du lära dig om de första mynten och sedlarna, om hur man tillverkar pengar och om falska pengar. Du kan även läsa om handelns, bankens och skatternas historia. Det finns också möjlighet att lyssna på texten. Lärare hittar material här.

Om fjällen

Om fjällen  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Här kan du hitta information om norrbottensfjällens naturlandskap, samer, fiske, jakt och renskötsel och om vad Laponia världsarv är för något.

1700-talet och franska revolutionen - PlejTV

1700-talet och franska revolutionen - PlejTV för 10-12 år

I den här filmen berättas om Frankrike på 1700-talet och om franska revolutionen. I centrum för berättelsen står kung Ludvig XVI och drottning Marie Antoinette, som blev avrättade under revolutionen. Filmen är gjord av lärare på Årstaskolan i Sthlm.

Stonehenge - Unga Fakta

Stonehenge - Unga Fakta  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-12 år

Stonehenge är en berömd fornlämning i England. Det består av enorma stenar uppställda i en cirkel. Forskarna tror att Stonehenge restes någon gång under forntiden, men man vet inte varför det byggdes och det finns många myter kring det. Läs en intressant text om detta byggnadsverk och om andra mysterier i världen.

Vikingaresan

Vikingaresan  Webbplatsen har innehåll på Svenska Webbplatsen har innehåll på Danska Webbplatsen har innehåll på Norska för 7-12 år

I det här spelet besöker du olika platser i Norden, läser spännande uppdrag och lär dig om vad som hänt i Norden ända från järnåldern fram till idag. Spelet har producerats av 16 nordiska museer. Shockwave Player krävs i datorns webbläsare.

Gustav Vasa - filmer och texter

Gustav Vasa - filmer och texter  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Här hittar du länkar till korta filmklipp (trailers) och lite längre texter om Gustav Vasa. Filmerna passar från cirka 9-10 år. Artiklarna passar bäst för lite äldre elever.